Yaşam

Sahte tarhana çorbası nasıl yapılır? Sahte tarhana çorbasının tanımı

Tarhana çorbası özellikle kış aylarında evlerimizde sıklıkla pişirilen bir çorbadır. Yapımı oldukça emek isteyen ve zahmetli olan bu çorbayı artık market raflarında rahatlıkla bulabiliyoruz. Dışarıdan temin edilen eserlerin üretim aşamasına şahit olmadığımız için ve içeriğindeki koruyucu yönler nedeniyle pek tercih edilmez.

Evde çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz tarhanasız tarhana tadına varabilmeniz için çorba tanımını sizler için araştırdık. Alıştığımız çorbalardan biraz farklı olan, önceden sotelenmiş sebzeler ve yoğurt sosu ile pişirilen bu tarife mutlaka bir şans verin.

İşte tarhana tadında yalancı tarhana çorbası tarifi…

YALANCI TARHANA ÇORBASI TARİFİ



5 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Malzemeler;

  • 2 büyük domates,
  • 2 yeşil biber,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 kapya biber,
  • 1 soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 8 bardak su,
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane

Sosu için:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

  • Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve irice doğrayın.
  • Çorbayı yapacağınız tencereye sıvı yağ ve soğanları koyup güzelce kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine diğer sebzeleri atın ve canlılığını kaybedene kadar soteleyin.
  • Hafif yumuşayan sebzelerin üzerine salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Salçanın kokusu çıkmaya başlayınca üzerine su ilave edip tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorbanız bir yandan kaynarken tüm kapları sos yapımı için uygun bir kaba alıp güzelce çırpın.
  • Kaynayan çorbanın suyunu bir kepçe yardımıyla azar azar sosun içine ilave edip çırpın.
  • Bu işlemi 2-3 kez daha tekrarlayın.
  • Ilık sosu azar azar çorbaya ekleyin ve karıştırın.
  • Bu aşamada blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Kalan baharatları damak tadınıza göre ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

İşte sahte tarhana çorbası hazır. Dilerseniz nane ve pul biberi tereyağında yakıp servis ederken üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu